Новини

23 Серпня 2024

Сьогодні, 23 серпня, ми відзначаємо День Державного Прапора України. Це свято національної гордості, символу нашої незалежності, боротьби та єдності.

изображение viber 2024-08-23 12-10-53-594-2

 

Сьогодні, 23 серпня, ми відзначаємо День Державного Прапора України. Це свято національної гордості, символу нашої незалежності, боротьби та єдності.

Цього року наш прапор набув ще більшого значення, адже під ним українці захищають свою землю від російської агресії. Синьо-жовті кольори стали символом нашої незламності та відваги на полі бою.

Синій – це мирне небо, за яке ми боремося, жовтий – це пшеничні поля, що є символом нашої стійкості і родючої землі. Ці кольори об’єднують нас у прагненні до свободи, справедливості та перемоги.

Піднімаймо прапор високо, з гордістю та впевненістю! Нехай він надихає нас на нові звершення та завжди нагадує, що ми сильні, коли разом.

Історія українського прапора має глибоке коріння, проте не кожен знайомий з нею детально.

Цікаво, що до 2004 року День Прапора України відзначали лише в Києві – 24 серпня, в День Незалежності України, коли прапор урочисто піднімали над будівлею КМДА.

Вперше синьо-жовта комбінація кольорів у державній символіці згадується у 1256 році, коли було засновано місто Львів. На гербі міста зображали золотого лева на синьому тлі. Вже з XIV століття герб Галицької Русі також офіційно мав синьо-золоті кольори.

Проте перше офіційне визнання синьо-жовтого прапора сталося в 1918 році. У 1991 році народні депутати внесли український прапор до зали Верховної Ради, де його освятив священик УАПЦ Петро Бойко.

4 вересня 1991 року цей прапор урочисто підняли над будівлею Верховної Ради України.

Слава Україні! Героям слава!

изображение viber 2024-08-23 12-11-03-511