Новини

29 Березня 2019

З метою розвитку пізнавальних інтересів учнів, поглиблення та поширення знань з обраних професій, виявлення творчих здібностей учнів, популяризації і реклами професії з 19.03.2019р. по 29.03.2019р. проходила Декада професійної майстерності

logo-1 PTO

 

   Згідно з планом роботи ДНЗ «Херсонський професійний суднобудівний ліцей» на 2018-2019 навчальний рік, з метою розвитку пізнавальних інтересів учнів, поглиблення та поширення знань з обраних професій, виявлення творчих здібностей учнів, популяризації і реклами професії з 19.03.2019р. по 29.03.2019р. проходила Декада професійної майстерності.

   Під час проведення Декади були проведені такі заходи: виставка «Творчий майстер – творчий учень», конкурси фахової майстерності з професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів», «Зварювальник», «Електромонтер», «Токар», а також конкурси, вікторини, змагання з професійно-теоретичної підготовки.

   Під час проведення Декади учні показали свої знання та уміння з професії, ерудицію, швидкість, кмітливість.

   Декада відкрилася лінійкою.

  Виставка учнівських творчих робіт «Творчий майстер – творчий учень» повинна була показати результат роботи учнів та майстрів в/н за рік.

  Конкурси фахової майстерності проводилися з метою підвищення професійної майстерності, популяризації фахових здобуттів, розвитку творчої активності учнів. Всі конкурси фахової майстерності пройшли організовано у два тури: теоретичного і практичного.

  Головними завданнями теоретичного туру було показати знання з предметів професійно-теоретичного циклу, практичного туру – показати вміння виконувати роботи згідно креслень та технологічного процесу.

  В кожній професії визначилися переможці «Кращий з професії»:

  • Семенов Ігор (гр.18-Т) – «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів»;
  • Філімонов Богдан (гр.121) – «Зварювальник»;
  • Воронов Микола (гр.112) – «Електромонтер»;
  • Саприкін Сергій (гр.291) – «Токар».

  Цікаві і змістовні заходи в ході професійної Декади провели викладачі спецтехнології.  Панчук С.О. та Шаманська М.М. з метою поглиблення та розширення знань із спец предметів, також пропагування престижу професії провели професійне шоу «Калейдоскоп професій» в групі 191. Ковтуненко В.П., викладач спецтехнології зварювальних робіт, провела в гр.121 інтерактивну лекцію «Цікаві факти з біографії Б.Патона». Викладач спецтехнології з професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» Демянчук І.В. підготував професійний гравіккон для груп 18-Т, 391№ Снєгур Л.А., викладач спецдисциплін провела конкурс «Знавці ПДР» серед учнів груп 14-Т та 18-Т.

logo-1 PTO