Новини

02 Лютого 2018

2.02.2018. Сьогодні Всесвітній день водно-болотних угідь. У нашому ліцеї були організовані та проведені екологоосвітні заходи із учнями під девізом “Водно-болотні угіддя для нашого майбутнього”. Під час перерв звучала тематична радіогазета.

всесвіт день Водно-болт угідь 02 02dnepr9

   Протягом тривалого часу спостерігаються процеси стрімкої урбанізації. Очікується, що до 2050 року в містах буде жити 66 % населення планети. На жаль, більшість людей не усвідомлюють цінність та важливість водно-болотних угідь. Досить часто у містах ці угіддя розглядаються як місця для звалищ або забудови. Вчені підрахували, що з 1990 року площі водно-болотних угідь зменшилися на 64 %, у той час як площі міст активно збільшуються.

   Тому в нашому ліцеї були організовані та проведені екологоосвітні заходи із учнями. Переглянувши тематичні презентації, учні повинні були відповісти на запитання: «Водно-болотні угіддя! Чому я повинен піклуватися про них?», «Що я можу зробити особисто для збереження водно-болотних угідь?», а також визначити цінності водно-болотних угідь для нашого майбутнього.

   Окрім цього, учнів ознайомили із рослинним та тваринним світом водно-болотних угідь Херсонщини, провели бесіди про різноманітність водно-болотних угідь, природні та штучні водойми, заплавні луки Херсонщини, які є місцем оселища багатьох видів птахів та тварин, залежність, яка існує у природному середовищі, зв'язок людини з природою та результати впливу її діяльності на природу. Познайомили з особливостями річки Конка, яка знаходиться неподалік від нашого ліцею. Водночас звертали увагу на проблеми засмічення водойм та берегів побутовим сміттям.

   Захід мав на меті виховання підростаючого покоління з усвідомленням вразливості природних екосистем та необхідності їх охорони.

0044444

Водно-болотні угіддя

Відповідно до ст. 1 Рамсарської конвенції, під водно-болотними угіддями розуміють «райони маршів, боліт, драговин, торфовищ чи водойм — природних або штучних, постійних або тимчасових, стоячих або проточних, прісних, солонуватих або солоних, включаючи морські акваторії, глибина яких під час відпливу не перевищує 6 метрів».

 водно-долотні угіддя Херсонщини

До водно-болотних угідь Херсонщини відносяться:

  • Дельта р. Дніпро, 26000га, 
  • Тендрівська затока, 38000га
  • Ягорлицька затока, 34000га
  • Каркінітська та Джарилгацька затоки, 87000га
  • Центральний Сиваш, 80000га
  • Східний Сиваш, 165000га
  • Великий Чапельський під, 2359га

всесвіт день Водно-болт угідь-2

всесвіт день Водно-болт угідь-3-2

завантаження 3  стрекоза плавни-2
закат-1  baza otdyha kinburnskij dom photo 1499632527 22

Бережімо навколишнє середовище!