Новини

14 Квiтня 2015

з 06.04.2015р. по 14.04.2015р. в ліцеї був проведений тиждень природничо-математичних дисциплін

 общая

 

  Згідно з планом роботи ДНЗ «Херсонський професійний суднобудівний ліцей» з 06.04.2015р. по 14.04.2015р. в ліцеї був проведений тиждень природничо-математичних дисциплін. Під час тижня були проведені такі заходи:

  • виховна година «Дива навколо нас»                                           Відповідальна: Шкотіна І.В.
  • «Математичний каламбур» (сторінками гумористичного журналу) Відповідальні: Вічна О.В., Сердюк Л.М.
  • КВК фізиків                                                                               Відповідальні: Набіт О.М., Рогоцька Н.Ю.
  • Вода – основа життя (екологічна мандрівка)                               Відповідальні: Решетько Т.О., Ранюк Г.В.

   Головною метою тижня було поглиблення знань з предметів хімії, біології, фізики та математики; розвиток творчих талантів учнів.

    Про унікальні та дивовижні явища в навколишньому середовищі підготувала матеріал для класних виховних годин І.В.Шкотіна.

    Ознайомити учнів з цікавими та незвичайними фактами з математики, довести необхідність мати міцні знання та вміння їх використовувати – таке завдання поставили викладачі Вічна О.В. та Сердюк Л.М. у проведенні гумористичного журналу «Математичний каламбур». Учні на інсценізованих прикладах проілюстрували курйозність ситуацій, якщо відсутні знання з математики.

    Команди груп 191  та гр.111  вступили в інтелектуальний двобій з предмета «Фізика». Серйозна підготовка команд продемонструвала як учні в кожному турі змагання проявили свою ерудицію, використавши гумористичні сценічні постановки та відеофрагменти. Перемогла команда групи 191. Проте дуже важливо, що саме учні першого курсу проявили творчу активність, комунікативні здібності. Отож, результат заходу, вдало підготовленого викладачами Набіт О.М. і Рогоцькою Н.Ю. – поглиблення знань з предмета.

     З метою виховання любові до рідного краю бережливого ставлення до природи викладачі екології Решетько Т.О. та Ранюк Г.В. провели разом з учнями екологічну мандрівку «Вода – осова життя».  В ході закладу були проведені: вікторина для глядачів залу, показ відеофільмів, слайдів ознайомлення з важливою сучасною інформацією. Цей захід став важливим для всіх присутніх, бо примусив замислитись над екологічними проблемами питної води, її якості та засобами продовження тривалості життя.

відеоролик "Математичний каламбур"

на сцене-2 на сцене-3

на сцене-4 на сцене-5

 на сцене-8 на сцене-6

на сцене-7 на сцене

 

общая