Новини

28 Листопада 2023

Увага! Із 28 листопада до 25 грудня 2023 року Національний банк разом із партнерами проводитиме такі заходи: Школа благодійності для педагогів, Марафон добрих справ для навчальних закладів і конкурс відеоробіт “Традиції добрих справ”

 shhedryj vivtorok

 

Національний банк України (далі – Національний банк) засвідчує Вам свою повагу та звертається з пропозицією щодо співпраці стосовно проведення освітніх заходів на тему благодійності в межах міжнародного благодійного руху “Щедрий вівторокˮ (#ЩедрийВівторок).
Мета заходів: поширити серед молоді культуру благодійності, яка є складовою фінансової культури, а також поліпшити фінансові навички благодійності освітян.
Із 28 листопада до 25 грудня 2023 року Національний банк разом із партнерами проводитиме такі заходи: Школа благодійності для педагогів, Марафон добрих справ для навчальних закладів і конкурс відеоробіт “Традиції добрих справ” для дошкільнят, учнів і студентів.
Посилання на сайт заходів: https://promo.bank.gov.ua/giving-tuesday.
Ураховуючи вищезазначене, просимо Вас підтримати наші заходи в межах благодійного руху “Щедрий вівторокˮ та поінформувати про них заклади шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти, а також заклади професійної, фахової передвищої та вищої освіти.
Також просимо розмістити інформацію про вищезазначені заходи на офіційних сторінках Міністерства освіти і науки України в соціальних мережах. Посилання на текст новини про початок заходів: https://cutt.ly/JwYTme5N.
Додаткова інформація про заходи:
1) Школа благодійності – це освітній проєкт для педагогів від Національного банку та благодійних фондів про те, як допомагати ефективно та з максимальною користю.
Термін проведення: з 28 листопада до 01 грудня 2023 року.
Участь – безоплатна, учасники – вчителі та викладачі, місце проведення – Zoom.
Під час заходів учасники дізнаються:

  • як організувати благодійний проєкт у навчальному закладі;
  • практичні поради від представників благодійних фондів;
  • як мотивувати дітей і молодь долучатися до благодійності.

Всі учасники Школи благодійності, які прослухають курс повністю, отримають електронні сертифікати про підвищення кваліфікації.
Програма Школи благодійності – за посиланням: https://cutt.ly/TwYlZnsd;

2) Марафон добрих справ (далі – Марафон) – це освітня ініціатива, де діти та молодь навчаються благодійництву, роблять добрі справи та діляться своїми результатми в соціальних мережах.
Термін проведення Марафону: з 28 листопада до 25 грудня 2023 року.
Ініціатива покликана заохочувати дітей до здійснення добрих справ та підвищувати культуру благодійності серед молодого покоління.
Усі навчальні заклади, що зареєструються та подадуть звіт, отримають електронні грамоти, переможці – кубки. Всього буде визначено п’ять переможців.
Умови Марафону – в додатку до цього листа та за посиланням: http://surl.li/mzpcl.
Форма реєстрації – за посиланням: https://cutt.ly/RwYTOctd;

3) конкурс відеоробіт “Традиції добрих справ” – це освітня ініціатива, під час якої дошкільнята, учні й студенти створюють відео, в яких розповідають про традиції благодійності в їхніх родинах, громадах чи областях і про те, як допомагати тим, хто
потребує допомоги.
Термін проведення конкурсу: з 28 листопада до 25 грудня 2023 року.

Всього буде визначено п’ять команд переможців. Учасники на чолі з педагогами отримають цінні призи, а навчальні заклади, що представляють команди, – сертифікати на купівлю побутової техніки номіналом 5 тис. гривень. Усі учасники конкурсу отримають електронні сертифікати про участь.
Детальні умови конкурсу – в додатку до цього листа та за посиланням:
http://surl.li/mzpbz.
Форма реєстрації – за посиланням: https://cutt.ly/OwYTOVfo;

4) заняття “З добром у серці, з Україною в душі” – про успішних українських підприємців-меценатів в історії, які зробили вагомий внесок у збереження та розбудову української держави. Матеріали для заняття розроблено експертами Національного банку й містять презентацію та конспект.
Мета заняття: популяризувати підприємництво та культуру благодійності серед учнів та студентів, поінформувати їх про відомих успішних українських підприємців, які змогли самотужки побудувати власний бізнес, водночас були благодійниками та меценатами, жертвуючи значну частину своїх доходів на збереження та розбудову української держави.
Заняття рекомендується проводити під час виховної години, присвяченої міжнародному благодійному руху #ЩедрийВівторок, або на уроках історії, економіки підприємництва, фінансів підприємств, фінансової грамотності та ін.
Освітяни, які проведуть заняття, отримають електронний сертифікат про участь.
Посилання на форму реєстрації: https://cutt.ly/zwYTPPHo.
Матеріали для проведення заняття в додатку до цього листа та за посиланням:
https://cutt.ly/PwYTAnUw.

У разі виникнення запитань щодо участі в заходах звертайтеся до Вікторії Губєнко, провідного фахівця управління зв’язків з громадськістю та фінансової обізнаності Департаменту комунікацій Національного банку України ( Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript ).
Сподіваємося на плідну співпрацю задля підвищення культури благодійності
серед дітей та молоді в Україні!

Додатки:

1. Умови участі в освітній ініціативі “Марафон добрих справ” на 10 арк.
2. Умови участі в конкурсі “Традиції добрих справ” на 5 арк.
3. Матеріали для проведення заняття “З добром у серці, з Україною в душі”.