Новини

09 Березня 2024

9 березня 2024 року український народ відзначає день народження Тараса Григоровича Шевченка. його твори, окремі з яких написані, здається, про наше сьогодення, а його заклик до свободи і єдності свого народу і в наш час є дуже актуальним. Тож слухаймо ...

Заставка на сайт-2 

 

9 березня 2024 року український народ відзначає день народження Тараса Григоровича Шевченка. Ім’я, святе для кожного українця. Ця людина залишила нам свої неоціненні духовні надбання – твори і світлу пам'ять про себе.

Тарас Григорович Шевченко - найславетніша постать у нашій історії. Все, що робив Кобзар, робив в ім’я і задля України. Кожний його вірш наповнений болем, стражданням, мукою і водночас великою любов’ю, любов’ю до свого знедоленого народу, до свого краю.

Шевченко – це українець, рівних якому наша земля не мала, і не відомо, чи матиме в майбутньому.

Він є символом нації. Його ім’я відоме у всім світі. Його вірші знані на всіх континентах. Він і досі живе в Україні, а Україна перебуває у нім.

Поезія Тараса Шевченка ось уже багато років викликає в людей почуття гордості, захоплення своєю красою, своєю силою і народною мудрістю. В його поезії – наше минуле, наше сучасне, наше майбутнє.

Він житиме вічно, як і його твори, окремі з яких написані, здається, про наше сьогодення, а його заклик до свободи і єдності свого народу і в наш час є дуже актуальним. Тож слухаймо Кобзареве слово!