Новини

03 Грудня 2023

3 грудня у світі відзначається Міжнародний день інвалідів. Кл.керівник Набіт О.М. провела онлайн дискусію з учнями гр.№391 на дану тему. Основною метою було …

 изображение viber 2023-12-07 09-04-29-684-2

 

3 грудня у світі відзначається Міжнародний день інвалідів. Кл.керівник Набіт О.М. провела онлайн дискусію з учнями гр.№391 на дану тему. Основною метою було:

  • інформувати здобувачів освіти про проведення Міжнародного дня людей з особливими фізичними потребами;
  • розвивати увагу до проблем цієї категорії суспільства, захист її гідності, прав та благополуччя, бажання творити добро;
  • формувати доброзичливе відношення, вміння співчувати людині, бажання прийти на допомогу;
  • виховувати чуйність, увагу, милосердя.

изображение viber 2023-12-07 09-04-29-684

Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день інвалідів, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем людей з інвалідністю, захисту їх гідності, прав і благополуччя.

Люди з обмеженими фізичними можливостями досить часто бувають виключені з повноцінного життя громад. Їхня дискримінація набуває різних форм, включно з фізичними і соціальними бар’єрами. Від цього потерпає суспільство, адже втрата такого вагомого потенціалу суттєво збіднює людство.

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я понад 1 мільярд людей мають якусь форму інвалідності, а це майже 15% населення світу. В Україні понад 2 мільйони 800 тисяч людей мають статус інваліда, з них 151 тисяча – діти. Майже 80 відсотків людей з інвалідністю – це люди працездатного віку.

Залучення людей з інвалідністю в життя суспільства є важливою умовою забезпечення прав людини, досягнення стійкості розвитку, встановлення миру та небезпечності.