Новини

06 Грудня 2023

Колектив нашого ліцею щиро вітає Вас із Днем Святого Миколая

 Den Sv Mikola

 

Шановні гості нашого сайту!  Дорогі батьки та учні!

     Колектив нашого ліцею щиро вітає Вас із Днем Святого Миколая – великим православним святом, що традиційно об’єднує українців навколо високих духовних цінностей, пробуджує любов і милосердя та викликає в душі передчуття чарівної зимової казки, що відкриває калейдоскоп новорічно-різдвяних свят.

   Після переходу Православної церкви України на новоюліанський календар нова дата дня Святого Миколая — 6 грудня. За старим календарем свято відзначали 19 грудня.

Пам’ять Миколи Чудотворця вшановують і православні, і католики. В Україні на його честь побудовано велику кількість храмів та соборів. Він жив заради немічних, хворих, нужденних, знедолених, повертаючи їх до праведного життя силою молитви.

    Сьогодні кожен з нас може подарувати частинку свого тепла тим, хто найбільше цього потребує. Професія педагога – особливо важлива в духовному сенсі. Вчитель здатен словом не лише передавати знання, вміння, навички, а й зцілювати та надихати на успіх. Тобто важливо, що кожен учень має право здобувати знання з любов’ю та усвідомленням добра й милосердя як духовних цінностей, що возвеличують людину.

   Тому сьогоднішнє свято – ще одна нагода замислитися про добрі справи й вчинки, форми прояву людської гідності та допомогу людям, які не втратили надії бути почутими та вірять у силу Господню.

   Нехай Святий Миколай почує Ваші молитви, зміцнює здоров’я, допомагає в навчанні, наповнює душі світлом та благословляє в усіх щоденних справах і починаннях!

Миру й благополуччя всій Україні!

А дітям щиро бажаємо здійснення мрій та солодких подарунків під подушкою!

Вірте в добро й дива! 

mikolai3