Новини

14 Квiтня 2021

Підсумки проведення Декади професійної майстерності

logo-1 PTO

 

Підсумки проведення  Декади професійної майстерності

   Згідно з планом роботи ДНЗ «Херсонський професійний суднобудівний ліцей» на 2020-2021 навчальний рік, з метою розвитку пізнавальних інтересів учнів, поглиблення та поширення знань з обраних професій, виявлення творчих здібностей учнів, популяризації і реклами професій з 30.03.21р. по 09.04.21р. проходила Декада професійної майстерності.

   Під час проведення Декади були проведені такі заходи: виставка «Творчий майстер – творчий учень», конкурси фахової майстерності з професій: «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів», «Зварювальник», «Електромонтер», «Токар», «Слюсар», а також конкурси, вікторини, змагання з професійно-теоретичної підготовки.

   Під час проведення Декади учні показали свої знання та вміння з професії, ерудицію, швидкість, кмітливість.

   Традиційно Декада відкрилася виставкою технічної творчості, як результат роботи учнів та майстрів виробничого навчання за рік та з метою профорієнтаційної роботи, популяризації та реклами своїх професій.

У виставці взяли участь групи:

  • 18-Т – майстер в\н Мамчур М.А., Логвіненко О.С.
  • 14-Т – майстер в/н Гладкий А.В., Ларкін М.К.
  • 121 – майстер в/н Черкун О.В., Чернецький Є.І.
  • 122 – майстер в/н Стратович С.А.
  • 191 – майстер в/н Долженко М.П.
  • 221 – майстер в/н Боговін К.А.
  • 222 – майстер в/н Дідик В.І.
  • 291 – майстер в/н Юзипчук В.М.
  • 391 – майстер в/н Швіндін А.В.
  • 312 – майстер в/н Цілько П.В.
  • 111 – майстер в/н Кісса В.К.
  • 321 – майстер в/н Пономаренко В.Г.

   Конкурси фахової майстерності проводилися з метою підвищення професійної майстерності, популяризації фахових здобутків, розвитку творчої активності учнів. Всі конкурси фахової майстерності пройшли організовано у два тури: теоретичного і практичного.

   Головними завданнями теоретичного туру було показати знання з предметів професійно-теоретичного циклу, практичного туру – показати вміння виконувати роботи згідно креслень та технологічного процесу.

 В кожній професії визначилися переможці «Кращий з професії»:

   Цікаві і змістовні заходи в ході професійної Декади провели викладачі спецтехнології.

   Панчук С.О. та Шаманська М.М. з метою поглиблення та розширення знань із спецпредметів, також пропагування престижу професії провели професійне шоу «Клуб кмітливих знавців з токарної справи» (групи 291, 391).

   Ковтуненко В.П., викладач спецтехнології зварювальних робіт, провела в гр. 111 конкурс-вікторину «Я – зварник».

   Викладач спецтехнології з професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» Демянчук І.В. підготував професійний конкурс «Ерудит» між групами 18-Т, 322, 291.

   Викладач спецтехнології Черкун О.В. організував інтерактивну лекцію в групі 121 «У світі електротехніки» та провів вікторину «Цікава електротехніка» в групах 312 та 391.

   У всіх проведених заходах учні проявили кмітливість, спостережливість, товариське взаємопереживання, зосередженість, уміння працювати в команді.

   Усі заходи, які були проведені упродовж Декади спрямовані на підвищення якості навчання, професійної підготовки й розвитку творчої діяльності учнів, поглиблення взаємозв’язків між теоретичними знаннями й виробничим навчанням, розширення кола професійних умінь і навичок з обраних професій.