Новини

11 Грудня 2020

11 грудня відбувся обласний онлайн-семінар викладачів та майстрів виробничого навчання з професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» на тему: «Інформаційно-комунікаційні технології у формуванні професійної компетентності учнів»

 32686907

 

11 грудня відбувся обласний онлайн-семінар викладачів та майстрів виробничого навчання з професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» на тему:  «Інформаційно-комунікаційні технології у формуванні професійної компетентності учнів»

   У вступному слові до колег звернулася методист НМЦ ПТО Вікторія Леонідівна: «… навчання з використанням інформаційно-комунікаційних технологій дозволяє створити умови для формування активності, самостійності, креативності, здатності до адаптації в умовах інформаційного суспільства, для розвитку професійних здібностей і формування інформаційної культури особистості. Застосування комп’ютерних технологій при проведенні виробничого навчання розвиває в учнів професійні навички майбутньої діяльності. Використовуючи ІКТ, учні здобувають уміння вирішувати проблеми, планувати свою діяльність, відстоювати власну точку зору, самостійність, винахідливість, з особистої ініціативи активно йти до поставленої мети».

   Досвідом роботи з питання «Використання електронних засобів навчального призначення в освітньому процесі як один із шляхів підвищення професійної компетентності учнів» виступив викладач спецдисциплін нашого ліцею Іван Дем'янчук.

   Підводячи підсумки семінару, було зазначено, що сьогодні грамотним фахівцем неможливо стати, не орієнтуючись у спектрі сучасних комп'ютерних технологій, які відіграють важливу роль при формуванні професійної компетентності учнів. Головна їхня перевага полягає в тому, що вони «долучають учнів до процесу мислення, формування та становлення думки, а також закріплення знань».

 

32686871  32686920