Новини

15 Жовтня 2020

15 жовтня в режимі он-лайн конференції пройшов семінар для заступників директорів з виховної роботи «Проблеми дисципліни в освітньому закладі. Шляхи їх вирішення»

31957705

 

   Семінар проводився з метою: познайомити учасників із практичними прийомами подолання агресивності, яку демонструють здобувачі освіти; сформувати вміння застосовувати практичні прийоми подолання агресивності в педагогічній практиці; спонукати учасників до творчих пошуків та професійного самовдосконалення.

   Модератор, методист НМЦ ПТО Бондар Н.П., познайомила учасників семінару з теоретичним підґрунтям проблеми, презентувала посібник «Внутрішня система забезпечення якості освіти. Абетка для директора. Рекомендації до побудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладі загальної середньої освіти», виданий Державною службою якості освіти України.

   Учасникам семінару було запропонована методика розробки та затвердження правил поведінки в закладі освіти, надані зразки відповідних правил.

   Прослухавши рекомендації Д.Карнегі, слухачі отримали приклади трансформації звернень педагога з негативних на позитивні.

Особливу увагу було приділено роботі з учнями з агресивною поведінкою.

   Висновком семінару стало твердження: кращий спосіб понизити агресивну поведінку підлітка – проявляти любов до нього. Лише одне ласкаве слово може зняти озлобленість і дратівливість підлітка. Дуже важливо, щоб підліток почував себе потрібним і його сприймали таким, яким він є. Постарайтеся знайти і зрозуміти причину протесту і агресії, по можливості, усуньте її.

   Усі учасники семінару отримали матеріали для використання в роботі з педагогічним та учнівським колективом.

31957705