Новини

18 Червня 2020

Вихователь нашого ліцею Лучка М.В. прийняв активну участь у семінарі вихователів учнівських гуртожитків на тему: «Комунікація з вихованцями як засіб розвитку соціальних навичок та створення позитивного настрою», який пройшов у форматі відеоконференції

30875551


   Як розвивати соціальні навички вихованців та створювати позитивний настрій у колективі? На ці та інші запитання дав відповідь семінар вихователів учнівських гуртожитків, проведений 18 червня методистом НМЦ ПТО Бондар Н.П. у форматі відеоконференції.

   Тема вебінару «Комунікація з вихованцями як засіб розвитку соціальних навичок  та створення позитивного настрою».

   Епіграфом вебінару стали слова Антуана де Сент-Екзюпері: «Найбільше щастя людини – це можливість спілкуватися».

   Учасники семінару отримали теоретичні відомості по визначеній темі, поради по організації ефективного спілкування, рекомендації по налагодженні здорових стосунків, правила для педагогів з вибудовування відносин з вихованцями, пройшли експрес-тестування «Оцінка товариськості педагога».

   Головна задача вихователя – формувати успішну особистість. Методист навчально-методичного центру запропонувала слухачам інформаційні матеріали про успішне життя та бізнес мільярдерів Річарда Бренсона та Інгвара  Кампрада, про шляхи  їх самовдосконалення.

   Для організації художньо-естетичного виховання вихователям були презентовані відеоролики «Як малювати за допомогою нитки», «Як створювати аплікації із бросового матеріалу».

   Усі учасники вебінару отримали матеріали для використання в роботі: «Ігри  та вправи, спрямовані на згуртування колективу». «Програма занять по згуртуванню колективу», тренінги «Чи вміємо ми спілкуватися?», «Створення позитивного психологічного клімату» та ін.

   Досвідом роботи по створенню позитивного клімату в колективі та налагодженні ефективної комунікації з вихованцями гуртожитку поділився вихователь нашого ліцею: Лучка М.В..

   Підсумком вебінару стали слова української поетеси Ліни Костенко:

У людей прошу тільки віри
в кожне слово, почуте від мене,
в кожний погляд очей моїх сірих.
в кожну ласку рук нестуденних…

30875551 30875507