Новини

11 Лютого 2020

Керівник нашого музею Ласска А.О. взяла активну участь у семінарі-практикумі керівників музеїв, який пройшов під назвою «Музей як інструмент розвитку навичок ХХІ століття»

29548211 obrezano


  11 лютого на базі ДНЗ «Херсонське вище професійне училище сервісу та дизайну» пройшов семінар-практикум керівників музеїв під назвою - «Музей як інструмент розвитку навичок ХХІ століття».

  Були розглянуті питання:

  • «Значення термінів «партисипація», «партисипаційні музеї»;
  • надані методичні рекомендації щодо залучення учнів до партисипаційних проектів;
  • познайомили учасників семінару з кращими практиками  музейників по  організації і проведенні роботи з молоддю, мотивації до співучасті в роботі музеїв;
  • надані методичні інструментарії для формування та розвитку навичок ХХІ століття.

  У ході семінару були запропоновані ефективні партисипативні форми та методи роботи з учнями. Учасники семінару переглянули відео ролики про музей «Розбитих сердець», була здійснена віртуальна мандрівка до «Марійкиної садиби».

  Під час практичної частини семінару керівник нашого музею Ласска А.О. виступила з доповіддю на тему: «Фото напам'ять»

  Керівники музеїв попрацювали з книгою поета, письменника, етнографа О.С.Афанасьєва-Чужбинського «Нариси Дніпра». Автор видання упродовж п’яти років досліджував життя, побут, традиції, обряди українців, які проживали на території вздовж русла Дніпра. Письменник детально описує минуле нашої території, а зміст відразу скеровує увагу читача на населені пункти: Каховка, Берислав, Херсон, Олешки, Гола Пристань, Прогної тощо.

  «Нариси Дніпра» стануть неоціненим джерелом історій, оповідей, історичних фактів, етнографічних довідок для проведення уроків літератури, історії, для виховних бесід з учнями.

  Учасники семінару отримали посилання на сайти сорока всесвітньо відомих музеїв світу, які розробили віртуальні екскурсії своїми залами та експозиціями.

Необхідно пробувати експериментувати, творити, залучати учнів до співучасті.

29548184 29548211