Новини

18 Грудня 2019

18 грудня 2019 року майстри в/н нашого ліцею Демянчук І.В. і Швіндін А.В. взяли участь у обласному семінарі-практикумі викладачів та майстрів в/н з професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів», який відбувся на базі ПТУ №14 м.Нова Каховка

28980498

 

   18 грудня 2019 року методистом НМЦ ПТО Вікторією Кір’язовою на базі Професійно-технічного училища № 14 м.Нова Каховка проведено обласний семінар-практикум викладачів та майстрів виробничого навчання з професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» на тему: «Формування та розвиток професійних компетенцій учнів на уроках спецдисциплін». У засіданні взяли участь представники шести закладів професійної (професійно-технічної) освіти Херсонщини.

   Учасники семінару розглянули питання щодо оволодіння і розвитку у учнів ключових компетенцій, які визначають успішну адаптацію в суспільстві. Освітяни відвідали проведені педагогічними працівниками училища відкриті уроки теоретичного та виробничого навчання, на яких були продемонстровані сучасні технології: використання мультимедійних технологій (урок «Збирання рульового керування та гальмівної системи автомобіля», викладач Віталій Кувардін), проблемні виробничі ситуації та самостійне визначення способів їх вирішення (урок «Технічне обслуговування шин та коліс», майстер виробничого навчання Вадим Крючков). Педагоги отримали схвальні відгуки від учасників семінару.

   У ході обговорення проблеми було зазначено, що компетентнісний підхід у навчанні сприяє успішній адаптації учнів в соціумі, рішенню ключових проблем сучасного життя, їх професійному самовизначенню, якісній професійній підготовці кваліфікованих робітників для різних галузей економіки з урахуванням потреб ринку, що забезпечується впровадженням новітніх педагогічних технологій та застосуванням сучасних виробничих технологій у професійній підготовці робітничих кадрів.

28980498
28980563 28980605
28980507 28980535