Новини

26 Листопада 2019

26 листопада 2019 року методист нашого ліцею Шостенко Н.О. взяла участь у областній педагогічній конференції на тему: «Компетентний педагог – запорука реалізації компетентнісного підходу до сучасного освітнього процесу»

28709342

 

   26 листопада 2019 року методист нашого ліцею Шостенко Н.О. взяла участь  у областній педагогічній конференції на тему: «Компетентний педагог – запорука реалізації компетентнісного підходу до сучасного освітнього процесу»

   Конференція пройшла у формі вебінару, де взяли участь голови методичних комісій та викладачі загальноосвітніх предметів, методисти закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

   У вступному слові директор НМЦ ПТО Світлана Ткаченко зосередила увагу на актуальності сучасного навчання, яке орієнтоване не на засвоєння визначеного обсягу знань, а передусім на пізнання життєвих реалій, у яких ці знання мають значення. Компетентнісний підхід в освіті спрямовує навчальний процес на формування ключових і предметних компетентностей. Компетентнісна спрямованість навчання досягається шляхом уведення наскрізних змістових ліній. Кожен навчальний предмет має досить  значний потенціал для реалізації наскрізних ліній.

   Нам необхідно перейти від формування знань, умінь і навичок до формування компетентностей, яких потребує сучасний вимір життя і які є базовими для формування ключових (ширших) та предметних (вужчих) компетентностей.

28709334 28709345