Новини

24 Жовтня 2019

24 жовтня 2019 року викладач нашого ліцею Шостенко Н.О. прийняла участь у тематичній дискусії з питань використання інноваційних методів навчання на заняттях української мови та літератури, який відбувся на базі ДНЗ «ХВПУСтаД"

28355777

24 жовтня 2019 р. у ДНЗ «Херсонське вище професійне училище сервісу та дизайну» зібралися викладачі української мови та літератури закладів П(ПТ)О, щоб обговорити питання використання інноваційних методів навчання на заняттях української мови та літератури. Круглий стіл був ініційований НМЦ ПТО в Херсонській області. Метою тематичної дискусії було привернути увагу викладачів до використання інноваційних методів, що впливають на формування учня як особистості, яка може добре опанувати набір теоретичних знань, не відчувати труднощі в діяльності, що вимагає використання цих знань для вирішення конкретних життєвих завдань або проблемних ситуацій.

28355925 28355946

На засіданні було окреслено роль викладача української мови та літератури у національному та гуманітарному вихованні учнів, підкреслено роль рідної мови для кожної людини.

До роботи круглого столу була залучена Одайник Світлана Федорівна, кандидат педагогічних наук,  проректор з питань зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти, доцент кафедри педагогіки й менеджменту освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти». Вона у своєму виступі повідомила про підсумки ЗНО 2019 року з української мови та літератури, а також зробила аналіз помилок, які допускають учні, що навчаються в закладах П(ПТ)О Херсонської області та в Україні, при складанні ЗНО. Також вона дала рекомендації щодо підготовки учнів до складання ЗНО з української мови та літератури і ознайомила з літературою, що допоможе вчителю та учневі краще підготуватися до ЗНО.

Усі учасники круглого столу жваво обговорювали отриману інформацію з поданої теми, ділились власним досвідом.

28355777