Новини

22 Квiтня 2023

22 квітня — Всесвітній день Землі

день Землі    hello html m74f864c5 


   Історія цього свята пов’язана з ім’ям Джона Мортона – адміністратора штату Небраска, розташованого на півночі США. Він, наприкінці 19 сторіччя, переїхав до цього штату та звернув увагу на те, що поодинокі дерева пустельної території прерії вирубувалися для будівництва будинків та їх опалення.

   Джон Мортон запропонував проведення дня благоустрою, із заохоченням призами тих, хто посадить найбільше дерев. В перший день було висаджено понад 1 млн. дерев.

   Після цього, у 1882 році в штаті Небраска 22 квітня було проголошено офіційним святом – Днем Дерева.

   З 1970 року до свята приєдналися понад 20 млн. людей з різних країн. На багато більше, понад 200 млн. людей в 141 країнах світу взяли участь у заходах у 1990 році.

   З середини 90-х років свято отримує нове значення, а з ним нову назву – Марш Парків.

   Тепер, крім природоохоронних заходів здійснювався збір коштів на підтримку заповідних природних територій, а основна увага приділялася національним паркам.

   Заходи здійснюються з метою залучення громадян до участі у природоохоронній діяльності. Не залишилась осторонь і наша країна.

Україна прагне стати повноцінним учасником передових світових процесів, і реформування економіки з врахуванням екологічних аспектів.

   Дбайливе ставлення до природи, навколишнього природного середовища – важливий крок на цьому шляху.

   Щорічно у квітні — травні впродовж місяця поводяться заходи з озеленення та благоустрою територій. А 22 квітня Україна відзначає Всесвітній День Землі.

malyn chiste dovkillia