Новини

12 Грудня 2018

Сьогодні, 12.12. о 12 годині, ми стали 12-им навчально-практичним центром зварювальних технологій на базі закладів професійної освіти в області і поки єдиним у напрямку зварювального виробництва.

 в мастерских

  В рамках реалізації Плану пріоритетних дій уряду України і з метою оновлення матеріально-технічної бази установ професійної освіти на базі нашого ліцею урочисто відкрили навчально-практичний центр зварювальних технологій.

  Навчально-практичний центр зварювальних технологій створений для якісної підготовки учнів на сучасному обладнанні за європейськими стандартами у напрямку електрогазозварник. Зокрема, на придбання сучасного обладнання з державного бюджету було виділено 2,3млн.грн.

  Привітав з урочистою подією присутніх заступник голови облдержадміністрації Андрій Балонь.

Андрей Балонь
Балонь Андрей вручает памятную директору Новосаду Ю


 «Сегодня у нас почетная миссия - в рамках программы Правительства мы открываем очередной учебно-практический центр. И мне очень приятно, что это заведение создано, на мой взгляд, в перспективном месте. Именно здесь должна возродиться слава Херсонщины и Херсона, в частности, как города корабелов.  Правительство  реализует программу по восстановлению и укреплению учебно-практических центров. Не может быть будущего, без таких современных учебных заведений, где можно воспитывать поколение, которое будет любить свою профессию и посвятит свою жизнь возрождению и развитию такой отрасли, как кораблестроение и машиностроение, что очень  важно для экономики нашего государства», - відмітив А.Балонь

   Новітній центр сприятиме якісній підготовці робітничих кадрів відповідно до сучасних потреб машинобудівної та суднобудівної галузей за професіями: електрогазозварник, електрозварник ручного зварювання, електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах, зварювальник.

 Також центр дає можливість наблизити освітній процес до сучасного виробництва і впроваджувати дуальну форму навчання спільно з кращими промисловими підприємствами області.

У свою чергу директор нашого ліцею Юрій Новосад зазначив: «Центр дає можливість навчати наших учнів на високотехнологічному обладнанні, а майстрам виробничого навчання - проходити стажування і майстер-класи. Хочу подякувати особисто керівнику області Андрію Гордєєву і Уряду України за оновлення бази професійно-технічних училищ Херсонщини. Система профтехосвіти покликана готувати людину до праці, пробудити в ній бажання вчитися і вдосконалюватися. Реалізація проекту спрямована на підготовку майбутніх висококваліфікованих робітників. На сьогодні електрозварник - одна з пріоритетних професій, яка підтримана Урядом України».

 Після офіційного відкриття з промовами, нагородженнями, подяками та урочистим перерізанням стрічки, гості ознайомилися з роботою Центру.

 

 в актовом зале-3
 в актовом зале-4
 в актовом зале-2
 в актовом зале-5
 в актовом зале
 защитные маски
 сварщик в работе
 сварщик в работе-3
сварщик в работе-2