Новини

22 Листопада 2018

Сьогодні на базі нашого ліцею пройшла всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Джура».

1034        IMG 0905

    Сьогодні на базі нашого ліцею пройшла всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Джура».

«Джура» - гра є формою позакласної роботи з патріотичного та морально-етичного виховання учнів, засобом формування патріотичної свідомості, спортивно-оздоровчої роботи. Організація гри в навчальних закладах спирається на учнівське самоврядування, засноване на традиціях козацького кола, вільного народного віче, і являє собою добровільне об'єднання дітей для виконання завдань гри. Гра проводиться за сприяння Міністерства освіти і науки України.

   Метою гри є військово-спортивне і національно-патріотичне виховання української молоді на основі традицій українського козацтва:

  • виховання нових поколінь України у дусі відданості Батьківщині та її народу на основі відродження національних і загальнолюдських духовних і моральних цінностей;
  • виховання у молоді глибоких і твердих національно-патріотичних переконань, підготовка молоді до творчої праці, до військової служби та захисту своєї Батьківщини шляхом залучення до оборонно-масової та військово-спортивної патріотичної роботи;
  • формування і виховання, спираючись на національні козацькі педагогічні традиції, у юнаків і дівчат високих морально-психологічних якостей; мужності, сміливості, рішучості, відваги, стійкості, дисциплінованості і ініціативності;
  • виховання духовно та фізично розвиненого юного покоління українців на історично сформованих засадах козацького світогляду та здорового способу життя.

   На спортивній базі нашого ліцею, під керівництвом викладача предмету «Захист Вітчизни» Круглова Ю.О., учні 8-11-х класів міста взяли участь у змаганнях Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура"). Дівчата та юнаки продемонстрували вміння швидко долати смугу перешкод, виконувати розбирання та збирання автомата Калашнікова.

   За результатами розбирання автомата, в особистому заліку, перемогу здобув учень нашого ліцею – Прохоров Костянтин (група 322).

IMG 0902 IMG 0904
IMG 0906 IMG 0907