Новини

09 Листопада 2018

Сьогодні, 9 листопада 2018р., у День української писемності і мови.в нашому ліцеї стартував ХІХ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика

на титул

 «Щоб любити – треба знати, а щоб проникнути в таку тонку й неосяжну, величну й багатогранну річ, як мова, треба її любити»

                                                                          В.Сухомлинський

  Петро Яцик – це людина, яка прикладом свого життя продемонструвала усім нам невичерпні можливості людського духу. «Убогий духом не може бути багатим, незважаючи на те, скільки грошей він має», – любив повторювати Петро Яцик. Але те, що він був мультимільйонером, не заважало йому залишатися щирою, турботливою людиною. Більшість коштів він віддавав на благодійність, а саме на підтримку навчання. Він уперше виступив з пропозицією проведення в Україні мовного конкурсу серед молоді.

  Тож цьогоріч ХІХ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика стартував в нашому ліцеї 9 листопада, у День української писемності і мови.

   Довідково: Конкурс проводиться на виконання указів Президента України від 9 листопада 2007 року № 1078 «Про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика», від 28 листопада 2007 року № 1155 «Про деякі заходи щодо піднесення ролі української мови».

Метою конкурсу є сприяння утвердженню статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до мови свого народу.

Організаторами конкурсу є Міністерство освіти і науки України та Ліга українських меценатів.

Мовний «марафон» щороку стартує 9 листопада, у День української писемності та мови.

IMG 1940 копия IMG 1924
IMG 1904 IMG 1905
IMG 1929 IMG 1923