Новини

07 Червня 2018

Підсумки тижня суспільно-гуманітарних дисциплін

 для тижня суспільно-гум дисциплін

 

   Згідно з планом роботи ДНЗ «Херсонський професійний суднобудівний ліцей» з 15.05.2018р. по 22.05.2018р. в ліцеї був проведений тиждень суспільно-гуманітарних дисциплін. У ході тижня були проведені такі заходи:

   Головною метою Тижня було виховання патріотизму, любові до рідної землі та її мови, поглиблення знань зі суспільно-гуманітарних предметів та усвідомлення вивчення іноземної мови, як мови інтернаціонального спілкування.

   Викладачі Яловіцька Н.Д. та Петрова Т.А. запросили учнів на філологічне шоу «Мовний альянс». Основним завданням заходу було і розширення знань з української мови, виховання любові і поваги до української культури, гордості за внесок українців у світову культуру, а також виховання поваги до культури та традицій англомовних країн. Філологічне шоу було проведено у вигляді гри-змагання. В ньому взяли участь учні груп 211, 221, 311, 322. Зал був прикрашений українською символікою. В ході гри учасники показали гарні знання з традицій та мов народів. Слід відмітити вдало підібрані презентації та матеріал. Учні відповідали на питання різного характеру «Відгадай» – фразеологізми, портрет, місце, страви.

   Як результат заходу – учні ще більше заохотилися до вивчення української та англійської мов. Перемогу здобула збірна команда учнів груп 221 та 211. Захід супроводжувався виконанням сучасних українських пісень.

   Захід під назвою «Величальна пісня матері» присвячений Всесвітньому Дню матері провели викладачі Ярошенко І.В. та Томашина Д.С. Присутніх зацікавила презентація. Слід зазначити активність учнів під час проведення вікторини.

   За межі хронологічних рамок тижня були винесені заходи члена метод комісії викладача предмета «Захист Вітчизни» Круглова Ю.О., оскільки вони пов’язувалися з національно-історичними державними святами. Упродовж навчального року він провів такі заходи

  • Зустріч з військовослужбовцями національної гвардії України;
  • Конкурс військової пісні до Дня Збройних Сил України. У цьому конкурсі перемогли учні групи 221.

   Проведені заходи мали великий виховний вплив на учнів ліцею. тематика переглянутих заходів є актуальною і в наш час. Вони виховують в учнів почуття патріотизму, національної гордості за свій народ, його культуру, звичаї та традиції.