Новини

19 Ciчня 2018

19.01.2018. Чергування учнів нашого ліцею на святі Водохреща – загін швидкого реагування Червоного Хреста України. Святкування Водохреща відбулося без надзвичайних ситуацій.

IMG 8358

   Водохреща – одне з головних християнських свят. Воно починається ввечері 18 січня, коли всі православні відзначають Водохресний Святвечір Хрещення Господнє (Водохреща). Цей день знаменує кінець Різдвяних Святок, які проходять в період з 7 по 19 січня.

   За давньою традицією, церемонія освячення води відбувалася під відкритим небом, на берегах річок, струмків, озер. Головним святковим обрядом є купання в ополонці. Для того, щоб уникнути виникнення надзвичайних подій, у кожному регіоні, на водоймах, визначені офіційні місця, куди можна прийти та скупатися. Там чергують рятувальники та загони швидкого реагування Червоного Хреста України.

   Неподалік від нашого ліцею, у Гідропарку, на березі річки Дніпро чергували і наші учні – загін швидкого реагування Червоного Хреста України. Вони закликали громадян відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних, дотримуватися правил поведінки на водоймах.

    Святкування Водохреща відбулося без надзвичайних ситуацій.

IMG 8356 IMG 8354

IMG 8358

IMG 8366
IMG 8367 IMG 8355