Новини

15 Листопада 2017

Ст. майстер В.І.Гущіна та інженер-електроник О.М.Чорна прийняли активну участь в обласній конференції педагогів ПТНЗ за темою «Впровадження інноваційних технологій як умова фахового зростання педагогів»

19456042

 

Згідно плану роботи Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Херсонській області 15 листопада 2017 року на базі ДНЗ «Професійно-технічне училище № 14 м. Нова Каховка» відбулася обласна конференція педагогів ПТНЗ за темою «Впровадження інноваційних технологій як умова фахового зростання педагогів».

Сімнадцять голів методичних комісій та дев’ятнадцять старших майстрів взяли участь в обговоренні актуальної для сьогодення проблеми.

Учасникам конференції були запропоновані доповіді:

  • Тенденції розвитку і зміни в освіті(В.Кір’язова, методист НМЦ ПТО).
  • Модернізація професійно-технічної освіти в контексті розвитку людського капіталу України на період до 2020 року  (Т.Холявко, методист НМЦ ПТО).
  • Оновлення змісту професійної підготовки кваліфікованих робітників з професії «Кравець» через впровадження ДС ПТО на компетентнісній основі (О.Резнік, старший майстер ДНЗ «Херсонське вище професійне училище сервісу та дизайну»).
  • Впровадження елементів дуальної форми навчання при підготовці кваліфікованих робітників з професії «Верстатник широкого профілю» (В.Гущина, старший майстер ДНЗ «Херсонський професійний суднобудівний ліцей»).
  • Діяльність сучасних навчально-практичних центрів як засіб фахового зростання педагогів та підвищення якості підготовки робітничих кадрів (А.Малюжонок, старший майстер Архангельського професійного аграрного ліцею).
  • Методика розробки та презентація електронних засобів навчального призначення: «Будова та обслуговування зварювальних автоматів і напівавтоматів» (Г.Балан, викладач ДПТНЗ «Новокаховське вище професійне училище»);
  • «Діагностика несправностей автомобілів» (О.Чорна, інженер-електронщик ДНЗ «Херсонський професійний суднобудівний ліцей»).

Під час практичної частини конференції майстри виробничого навчання М. Мірончук, Є. Худницька (ДНЗ «Професійно-технічне училище № 14 м. Нова Каховка») ознайомили присутніх з інноваціями кондитерської галузі та провели майстер-клас із оздоблення кондитерських виробів технікою «Акварель».

На завершення конференції були прийняті рекомендації, в яких, зокрема, рекомендовано: вивчати та впроваджувати в практику роботи передовий педагогічний досвід, новітні досягнення педагогіки та виробництва; удосконалювати фахову та професійну компетентність шляхом проходження курсів підвищення кваліфікації та стажування на виробництві; налагодити співпрацю між старшим майстром і методистом навчального закладу; удосконалювати професійну компетентність через впровадження ІКТ: створювати сайти, блоги, електронні навчальні посібники, електронний супровід уроків; сприяти виявленню і розвитку інноваційних ініціатив педагогів та впроваджувати їх у навчальний процес; заохочувати фахове та методичне зростання педагогів, їх професійне самовиявлення у руслі сучасних модернізаційних процесів.

19456042 19456043
19456045 19456046