Новини

29 Березня 2016

Згідно з планом роботи ДНЗ «Херсонський професійний суднобудівний ліцей» з 21.03.2016р. по 29.03.2016р. в ліцеї був проведений тиждень суспільно-гуманітарних дисциплін. Підсумки.

 

 Згідно з планом роботи ДНЗ «Херсонський професійний суднобудівний ліцей» з 21.03.2016р. по 29.03.2016р. в ліцеї був проведений тиждень суспільно-гуманітарних дисциплін. Під час тижня були проведені такі заходи:

  • конкурс малюнків

Відповідальні: викладачі-предметники

  • конкурс читців, присвячений 202-й річниці з Дня народження Т.Г.Шевченка

Відповідальні: Яловіцька Н.Д., Шостенко Н.О.

  • усний журнал «Подвигу жити вічно!»

Відповідальна: Ярошенко І.В.

  • краєзнавче шоу «Дайджест з Великобританії»

Відповідальна: Петрова Т.А.

  • Літературна вітальня «Чого являєшся мені у сні?», присвячена 160-річчю з Дня народження І.Я.Франка

Відповідальна: Яловіцька Н.Д.

   Головною метою тижня було розширення знань з предметів, виховання любові до рідної землі, рідного слова, історії, іноземної мови.

   Конкурс малюнків продемонстрував художній талант учнів, їхні почуття до рідної землі, її мови. Багато робіт були присвячені Європейській тематиці.

   Щорічно проводиться конкурс, присвячений річниці з Дня народження Великого Кобзаря. У конкурсі читців брали участь учні І-го, ІІ-го та ІІІ курсів, які продемонстрували їх шанобливе ставлення до поезій Т.Г.Шевченка. Звучали вірші, уривки з поем.

   Викладач Ярошенко І.В. запросила учнів на усний журнал «Подвигу жити вічно!». Захід був присвячений звільненню Херсонщини від німецько-фашистських загарбників, а також сьогоденній боротьбі України за свої території. До уваги глядачів були представлені відеоматеріали, слайди, звучали пісні, декламувались поезії.

   Викладач іноземної мови Т.А.Петрова представила на розсуд глядачам краєзнавче шоу «Дайджест з Великобританії». В шоу-змаганні брали участь команди гр.122 та групи 121 і гр.291. Журі оцінювала учасників за знання мови та культури і традицій англомовних країн.

   Цікавий пізнавальний матеріал прозвучав в ході літературної вітальні «Чого являєшся мені у сні?». Цей захід був присвячений 160-й річниці з Дня народження І.Я.Франка. Глядачі дізнались про кохання поета. Звучала його інтимна лірика, колоритно зіграна інсценізація уривку твору «Украдене щастя». Весь захід супроводжувався гарною слайдовою презентацією, а також музичними творами на слова І.Я.Франка.

   Усі заходи, які були проведені, пройняті любов’ю до рідної землі, великого подвигу народу, теплотою та щирістю, зацікавлення до вивчення іноземної мови.