Новини

28 Ciчня 2016

Колективам закладів профтехосвіти! Всім небайдужим!

 petition klava

  Не зважаючи на численні звернення до центральних органів влади, депутатів всіх рівнів ситуація з фінансуванням профтехсвіти не вирішена. Департамент ПТО отримав доручення готувати проект постанови про передачу повноважень місцевим органам влади,Міністерство розпочало підготовку документів на передачу майна,Уряд наполягає на виконанні ст.27 і збирається повернутись до питань профтехосвіти лише після 12 травня (протокол наради при Віце-прем"єрі від 19 січня). Пришвидшити розгляд ми маєм можливість через ПЕТИЦІЮ до Президента - 

https://petition.president.gov.ua/petition/18115 

   Однак моніторинг збору підписів свідчить про дуже повільний процес її підписання. Станом на 12 січня було зафіксовано 8138 підписів, після чергового звернення асоціації за 10 наступних, днів тобто станом на сьогодні під петицією є 9724 підписи. За 10 днів всього - близько 1600 підписів. На 28 січня 11468 підписів з 25000 необхідних. До кінця збору підписів залишилось 35 днів. При таких темпах, не треба бути великим математиком, щоб вирахувати, що розглядати її Президенту не доведеться. Частина закладів, яким профінансували аванс заспокоїлись і думають ,що їх ці проблеми вже не стосуються. Радимо їх уважно прочитати всю 27 статтю до кінця, в ряді областей вже створюють комісії по оптимізації мережі та розробки програм утримання закладів ПТО під свої фінансові можливості. Завтрашнє майбутнє - сьогодні ще в наших руках!

   Від імені Чернігівської обласної асоціації працівників профтехосвіти знову переконливо звертаємося до всіх працівників закладів , соціальних партнерів, роботодавців, повнолітніх учнів, членів їх сімей підтримати своїми підписами ПЕТИЦІЮ.