Новини

07 Травня 2015

Відзначення 70-ї Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другоїсвітової війни

IMG 4575-2 изменить размер

  На виконання Указу Презедента "Про заходи з відзначення 70-ї Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни" в ліцеї було проведено урочисту лінійку та  уроки мужності.

   Бібліотекарі Бобрік Валентина Савеліївна і Петрієнко Зінаїда Олександрівна організували виставку книг та разом з вихователем Власюк Ольгою Анатоліївною провели дуже цікавий і зворушливий літературно-музичний вечір: "Песням тех военных лет - поверьте!"

   Ціла музична антологія історії Великої Вітчизняної війни прозвучала, під відеоряд військової хроніки, для учнів та працівників ліцею. В піснях, тих років, є все: гіркота відступлення в перші місяці війни і радість повернення до своїх, картини з життя солдат, розповіді про бойові подвиги моряків, піхотинців, льотчиків та танкістів. 

      Ніхто з присутніх не залишився байдужим, бо осколки тієї епохи все ще летять і ранять нас, а сама війна назавжди залишиться незаживаючою раною, жахливим шрамом на нашій пам'яті. З кожним роком ще більш важливішими стають для нас будь-яка подробиця, кожна мить, кожна риса битви нашого народу за свободу. Чим далі відходить від нас та тривожна година, тим величнішими постають подвиги захисників Вітчизни, тим повніше ми усвідомлюємо історичне значення здійсненого, уроки честі й слави, героїзму й самопожертви, патріотизму і вірності Вітчизні.

    Для нас, нащадків солдатів Великої Перемоги, найвищою життєвою істиною є вірність їх справі і громадянському обов’язку, довічна синівська шана і повага. Будемо ж гідні ратного і трудового подвигу наших дідів та прадідів. Зробимо все від нас залежне, щоб розквітав, ставав красивішим і заможнішим рідний край, свято стоятимемо на варті миру, який ви вибороли для нас.

    Нехай злагода завжди живе у  душах і серцях, а це світле травневе свято і щирі побажання додадуть усім сил і натхнення для здійснення майбутніх сподівань.

     Світла і вічна пам'ять загиблим воїнам! Честь і слава живим героям!

IMG 4554 изменить размер  IMG 4556 изменить размер

 

IMG 4561 изменить размер IMG 4559 изменить размер

IMG 4562 изменить размер

IMG 4565 изменить размер IMG 4571-2 изменить размер