Новини

28 Березня 2018

Година Землі – час для роздумів

планета в руках

Шановні учні, колеги та гості нашого сайту!

   Сьогодні, 28 березня, люди в усьому світі і в Україні також вимкнуть світло на цілу годину в рамках Години Землі. Рівно о 20:30 за місцевим часом кожна країна має поринути в темряву, щоб привернути таким чином увагу до проблем екології. Приєднуйтесь!

   Суть акції полягає у тому, що всі її учасники добровільно погоджуються вимкнути в себе усе світло на одну годину, тим самим зменшивши енергетичне навантаження на нашу планету.планета в цветах

   Година Землі розпочалася у 2007 році в Сіднеї, Австралія, коли понад два мільйони людей вимкнули світло на одну годину. Акція перетворилася на справжній екологічний рух, і вже за рік до неї приєдналося більше 100 мільйонів людей у 35 країнах. Погодьтеся, коли така маса людей хоча б на годину обмежить себе у використанні електроприладів, це буде справді вагомий ефект для планети. Акція стала символом надії змін на краще у боротьбі з глобальними змінами клімату, котрі відбуваються просто на наших очах.

   На жаль, в Україні питання, що стосуються екології та природи, найчастіше посідають останні місця у переліку пріоритетів, які ставлять собі народ і влада. Однак питання екології безпосередньо стосуються нашого життя, навіть якщо не звертати на них увагу – вони нікуди не дінуться. Глобальне потепління торкнеться українського фермера, а енергетичні проблеми вдарять по кишені власників заводів. Тому Година Землі – це символ людських надій на зміни. А в нашій ситуації – надії на зміни в самій свідомості людей.