Новини

22 Ciчня 2018

22 січня - День Соборності України

день Соборності Укр

День Соборності України

     Це свято відзначаємо щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.

Історія свята

     У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події.

     Одна з таких сторінок нашого минулого – боротьба українського народу за соборність своїх земель.

     Здавалося б, свято Дня Соборності України повинне було подарувати надію на мир в Україні, проте хвилини мовчання за загиблими вплелися чорними стрічками у душі учнів нашого ліцею і всіх небайдужих херсонців, які зібралися на центральній площі м.Херсона. Цього дня було більше сліз, аніж усмішок.

     Керівники області поклали квіти до пам’ятника «Небесної сотні», який став меморіалом на честь Небесної сотні. У Києві загинули перші Герої Революції Гідності: Сергій Нігоян, Михайло Жизневський і Юрій Вербицький та інші. Сьогодні вже немає з нами: Білого Дениса (с.Горностаївка, Херсонської обл.), Олійник Анатолія (с.Антонівка, Скадовський р-н), Подгорного Сергія (м.Нова Каховка), Шаригіна Артема (м.Херсон), Шешеня Вадима (с.Маринське, Горностаївський р-н), Райхерт Олександра (с.Піски, якому було тільки 18 років), Сторчеус Руслана.  Вічна їм шана!

 день Соборності Укр та єднання