Новини

28 Березня 2014

Творча акція «Рушник Херсонщини – рушник Єднання»

 rushnuk-1    rushnuk-2

      З метою об’єднання громадськості навколо спільних цінностей та забезпечення належного відзначення 70-ї річниці утворення Херсонської області, а також на підтримку ідеї єдності України, 28 березня 2014 року на Антонівському мосту через Дніпро у формі студентського молодіжного флеш-мобу відбулася фінальна частина творчої акції «Рушник Херсонщини – рушник Єднання».

    700-метровим вишитим полотном з’єднали Право- та Лівобережну Україну, що символізувало єдність та неподільність нашої країни.

     Участь в акції взяли учні й викладачі нашого ліцею, а також студенти, молодь, освітяни, науковці, громадські діячі, представники місцевих органів виконавчої влади, депутатів місцевих рад, а також засобів масової інформації.

     Близько тисячі учасників акції, тримаючи в руках вишитий рушник, акапельно проспівали Державний гімн України та увесь час скандували «Україна – єдина родина».

Довідково. Рушник Херсонщини вишили до 70-річчя утворення Херсонської області. Антонівський міст через Дніпро з’єднує Херсон з Лівобережжям. Через цей міст проходить траса на Крим (Херсон – Червоноперекопськ – Сімферополь). Довжина мосту – понад 1300 метрів.рекорд Гинеса

4 квітня Книга рекордів України офіційно підтвердила, що Рушник Єднання, створений херсонцями є найбільшим у світі вишитим рушником. 

Рушник Єднання було передано на зберігання до Херсонського обласного краєзнавчого музею.

rushnuk-rulon rushnuk-3

rushnuk-4 rushnuk-5

 rushnuk-7 rushnuk-8