Новини

01 Жовтня 2023

Колектив вітає всіх зі святом Покрова Пресвятої Богородиці

 4d062e22-b69e88c5a82844b42947a12d8f871b76

 Колектив вітає всіх зі святом Покрова Пресвятої Богородиці

  Серед українців, які постійно страждали від набігів, ця легенда набула особливої популярності. Під могутній Покров Богородиці прибігали наші князі і королі, козаки і січові стрільці. Згадаймо князя Ярослава Мудрого, який після перемоги над печенігами в 1037 році віддав увесь свій народ і державу в опіку Божої Матері. І так з волі нашого монарха Пресвята Богородиця стала офіційною Заступницею, Покровителькою й Царицею нашого народу.

   Козаки також з особливою довірою ставилися до опіки Богородиці.pokrova-2 Ідучи в похід і вертаючись з нього, вони спішили до Неї зі щирою просьбою про заступництво і з подякою за вислухані молитви. В їхній бойовій пісні "Нумо, хлопці, до зброї" є такі слова: "Нам поможе св. Юрій ще й Пречиста Мати турка звоювати". Щорічно у цей день козаки з великою урочистістю відзначали це свято на Січі у своєму головному храмі св. Покрови.

   Діва Марія - Покровителька відважних воїнів-захисників Батьківщини. Вона допомагає подолати ворога і визволяє з неволі.

   Увесь наш народ завжди з великим довір'ям прибігав і прибігає до Божої Матері та взиває Її помочі чи то в справах особистих, чи родинних, чи в часи всенародного лихоліття. Її свята ікона знаходиться у кожній українській хаті. В історії нашого народу записано багато чудесних випадків помочі Божої Матері, особливо під час нападу ворогів на нашу землю.

  У 2023році Покров Пресвятої Богородиці святкуємо 1 жовтня.

В Україні це свято відзначають дуже врочисто і величаво.

На день Покрови чудотворний
Хочемо Вам щастя побажати.
Працювати в радість, плідно,
І ніколи не сумувати.
Нехай Богородиця закриє,
Вас від хвороб і бід.
А все нечисте та погане,
Розтане просто, як весною сніг