Новини

30 Квiтня 2014

Засідання школи Передової Педагогічної Майстерності викладачів. Тема:"Використання навчально-дидактичних ігор як засобу підвищення ефективності навчання"

 

 PPD krug stol 2

 30 квітня відбулось засідання школи передової педагогічної майстерності викладачів

на тему:"Використання навчально-дидактичних ігор як засобу підвищення ефективності навчання"

форма проведення - "круглий стіл"

 

     На сучасному етапі розвитку нашого суспільства першочерговим завданням освіти є виховання всебічно розвиненої людини. Важливою складовою частиною цього завдання є боротьба за високу якість знань і вмінь учнів, формування в них навичок самостійної розумової праці, виховання творчої особистості.

    Реформа освіти націлює на використання всіх можливостей, усіх ресурсів для підвищення ефективності навчально-виховного процесу. Далеко не всі педагогічні ресурси використовуються у сфері виховання. До таких не часто використовуваних засобів навчання і виховання належить гра.

     Проблема ігрової діяльності знайшла своє відображення в багатьох педагогічних теоріях і системах.

     На засіданні школи ППМ, викладачі ліцею розглянули основні види діяльності людини - гра, навчання та праця.    Гра не тільки готує дитину до навчання і праці, а разом з ними сама є навчанням і працею

    Дидактична гра - складне педагогічне явище, призначення якого полягає в імітації й моделюванні навчальних ситуацій через гру.

Підсумок засідання школи Передової Педагогічної Майстерності - навчання учнів із використанням дидактичних ігор значно підвищить рівень знань не лише сильних учнів, а й середніх і навіть слабких.

PPD krug stolPPD krug stol 3

 PPD krug stol 4PPD 2

 PPD 3 2PPD 3 3

 

PPD 4 PPD krug stol 1 1