Новини

Сьогодні на базі нашого ліцею було проведено засідання «круглого столу» викладачів та майстрів в/н з професій зварювальних робіт на тему: «Впровадження нових педагогічних та виробничих технологій в освітній процес»

DSC01113

 

Сьогодні на базі нашого ліцею було проведено засідання «круглого столу»

викладачів та майстрів в/н з професій зварювальних робіт

на тему: «Впровадження нових педагогічних та виробничих технологій в освітній процес»

   6 листопада 2019 року на базі нашого ліцею було проведено засідання «круглого столу» викладачів та майстрів виробничого навчання з професій зварювальних робіт на тему: «Впровадження нових педагогічних та виробничих технологій в освітній процес». У засіданні взяли участь представники восьми закладів професійної (професійно-технічної) освіти Херсонщини.

   Учасники семінару розглянули питання щодо використання в освітньому процесі нових педагогічних та виробничих технологій. Гості відвідали відкриті уроки теоретичного та виробничого навчання, на яких були продемонстровані сучасні технології: використання мультимедійних технологій (урок «Дефекти зварних швів, причини їх утворення», викладач Ковтуненко В.П.), проблемні виробничі ситуації та самостійне визначення способів їх вирішення (урок «Наплавлення окремих валиків на пластини налагодженими напівавтоматами», майстер виробничого навчання Боговін К.А.) Педагоги отримали схвальні відгуки від учасників круглого столу.

   У ході обговорення проблеми методист НМЦ ПТО Вікторія Кір’язова зазначила, що головним завданням професійної (професійно-технічної) освіти є якісна професійна підготовка кваліфікованих робітників для різних галузей економіки з урахуванням потреб ринку, що забезпечується впровадженням новітніх педагогічних технологій та застосуванням сучасних виробничих технологій у професійній підготовці робітничих кадрів. Використовуючи інноваційні технології навчання, педагогічні працівники повинні розуміти, що новітні освітні технології передбачають не просто отримання знань, а творче відношення до них, сприяють формуванню і вихованню освіченого, творчого, професійно здібного кваліфікованого робітника.

   Досвідом роботи з питання «Використання режиму 4Т на зварювальному напівавтоматі «Тесла 350-15» з колегами поділився майстер виробничого навчання нашого ліцею Левицький Д.В. Учасники заходу мали можливість відпрацювати навички роботи на діючому зварювальному напівавтоматі «Тесла 350-15», яким оснащено навчально-практичний центр ліцейний.

28487606 28487624
28487637 28487642
28487648 28487921
DSC01085 DSC01087
DSC01108 DSC01113