Новини

24 Травня 2018

На базі нашого ліцею завершились змагання з силового багатоборства (кросфіту) на першість Південного ОТО. У напруженій боротьбі по-справжньому чоловічому виду спорту приймали участь дев’ять команд (Запоріжжя, Миколаїв, Одеса, Херсон)..

IMG 8461

   На базі нашого ліцею завершились змагання з силового багатоборства (кросфіту) на першість Південного ОТО. У напруженій боротьбі по-справжньому чоловічому виду спорту приймали участь дев’ять команд. Вони представляють оперативно-територіальні об’єднання, окремі військові частини та підрозділи національної Гвардії України (Запоріжжя, Миколаїв, Одеса, Херсон).

  Видами змагань були: біг з навантаженням, штовхання автомобіля, евакуація пораненого, перенесення покришок грузового автомобіля та колоди на швидкість. Військові демонстрували злагодженість командних дій в естафеті.

  За перебігом змагань та правильним виконанням вправ стежили також професійні інструктори.

  Ці змагання є хорошим прикладом як індивідуальної готовності, так і високого командного духу.

Командування військової частини 3056 оголосило подяку адміністрації ліцею за співпрацю.

IMG 8460 IMG 8461
IMG 8462 IMG 8463


Довідково:

Кроссфіт - силовий функціональний тренінг - спеціальна система тренувань, призначення якої спрямовано на надбання людиною відмінної загальної фізичної форми.

Кроссфіт був розроблений як досконалий тренувальний комплекс для військ спеціального призначення, поліції і військових в США.

З 2001 року через мережу Інтернет, став доступним всім. Програма тренувань Кроссфіт пропонує фітнес, який за своєю структурою є широким, загальним і багатоскладовим. Спеціалізація Кроссфіт полягає у відмові від спеціалізації. Єдиноборства, виживання в екстремальних умовах, багато видів спорту, та й саме життя заохочують подібний підхід до фітнесу. Справа в тому, що пробіжка у 400 метрів, з подальшими силовими навантаженнями, які повторені кілька разів є більш корисними в спорті, боротьбі і у виживанні в цілому, ніж, якби вони були представлені окремо.

Одна з основних ідей Кроссфіт - це можливість його використання будь-якою серйозно налаштованою на заняття людиною, без врахування її досвіду і рівня підготовки. Один і той же підхід використовується в тренуваннях людьми з серцевими проблемами і чемпіонами боїв без правил на піку своєї кар'єри. Варіюється вага, навантаження, інтенсивність; суть програми залишається без змін.

Кроссфіт – це тренування, спрямоване на виконання вправ одного за іншим, з відсутністю перерв між підходами. Як правило, у кроссфіті застосовуються базові багатоскладові вправи, такі як: станова та інші тяга, присідання, ривки, поштовхи, підтягування, віджимання. Тобто, такі вправи, при виконанні яких включається в роботу велика кількість м’язів.

Так само в ньому можливі і вправи без обтяження (підтягування, стрибки, віджимання від підлоги тощо). Також у кроссфіті застосовуються вправи аеробного характеру: біг, стрибки через скакалку, плавання, веслування, велосипед і т. д. В кроссфіті можуть бути включені вправи з інших видів спорту: легка та важка атлетика, спортивна гімнастика.

Абсолютно всі вправи виконуються з дуже високою інтенсивністю і спрямовані на: підвищення витривалості організму; працездатність дихальної і серцево-судинної системи; силову міць; гнучкість; координацію; швидкість; швидку адаптацію до зміни навантажень та точність.

Оскільки під час кроссфіту пульс стрімко частішає, то такі тренування сприяють скиданню зайвої ваги. Весь сенс саме у відсутності інтервалів між підходами, відсутність відпочинку. Організм повинен пристосуватися з одного виду навантаження відразу ж переходити на інший.

Заняття кроссфітом дуже гарні для тих, хто хоче натренувати стійкість та витривалість організму, підвищити його реакцію та силу, тобто для підтримання людини в добрій фізичній формі.