Новини

23 Березня 2018

Увага! Україна переходить на літній час.

часы переводим на 1 час

    В останню неділю березня Україна переходить  на літній час. А це означає, що о 3 годині ночі з суботи, 24 березня, на неділю, 25 березня, стрілки годинника слід перевести на одну годину вперед. І з сумом розпрощатися з однією годиною повноцінного і бажаного відпочинку.  

Українцям знову доведеться звикати до нового режиму.

   Ідея переведення часу належить англійцю Джону Веллеру. Першочергова мета - збільшити світловий день і таким чином зекономити електроенергію. Ініціативу підхопили ще 100 країн світу. Втім, від ідеї такої економії багато хто відмовився, зокрема, Японія та Корея, назвавши її безглуздою. Фахівці не найбагатших енергоресурсами країн, проте найбільш розвинених, вважають перехід часу економічно не ефективним, а для здоров’я людей – шкідливим. Розлад режиму сну, при переведенні часу, порушує емоційний стан і погіршує самопочуття. В цей період збільшується кількість серцевих нападів, нещасних випадків та ДТП.

   Зауважимо, що Верховна Рада України вже намагалась відмінити перехід часу. Останні спроби датувалися 2011-м роком. Тоді Верховна Рада прийняла рішення не переводити годинники на зимовий час. Згодом, Парламент своє рішення скасував, і українців як і раніше трясе 2 рази на рік: в останню неділю жовтня, при переході на зимовий час, і в останню неділю березня – на літній.