Новини

09 Травня 2021

Щиро вітаємо всіх зі святом 9 травня - Днем Перемоги

s 9 may no voine

   Давно відгриміли залпи війни. Суворий час Великої Вітчизняної війни став надбанням історії. Але не померкне слава тих днів. Вона хвилює серця сучасників. І хоч стільки б часу сплинуло від 9 травня 1945 року, ніколи не зітреться в нашій пам’яті велич подвигу.

   У цей славний день ми повертаємося до незабутньої весни 45-го, згадуємо тих, хто у жорстокій битві виборов нашу перемогу. Пам’ять про війну, її сувора правда залишаються з нами як найбільший за силою духу приклад мужності, патріотизму, важкої ратної праці і вічної скорботи за тими, хто поклав на вівтар Перемоги найдорожче — життя.

    Вдумайтеся лише в таку страшну цифру: кожний сьомий з тих майже 60-ти мільйонів, яких забрала війна - наш співвітчизник. Понад 700 міст і містечок та 28 тис. сіл було знищено фашистськими загарбниками, тисячі підприємств зруйновано і пограбовано. Україна, для якої історія не скупилася на людські трагедії, попіл руйнувань, у моторошному побоїщі Великої Вітчизняної знову була викупана в крові.

   Вічна слава всім, хто поліг смертю хоробрих на фронтах, у партизанських загонах та підпіллі, у гітлерівських катівнях і таборах смерті, пішов із життя від ран, хвороб, голоду і негараздів!

   Педагогічний колектив Херсонського професійного суднобудівного ліцею закликає молодь завжди виявляти увагу до ветеранів, до покоління, яке пережило справді тяжкі випробування. Закликає прислухатися до порад і настанов тих, хто пройшов сувору школу війни, хто у повоєнні роки відбудовував зруйновані міста й села.

   У цей пам’ятний, світлий, святковий і водночас сумний день ми повинні вкотре усвідомлювати значення таких слів, як мир, порозуміння і примирення. Нехай єднає усіх нас любов до України і турбота про її майбутнє.

   Прийміть побажання щастя і добра, здоров’я і бадьорості духу на довгі роки, незгасної любові рідних та близьких, всього українського народу.

Пам’ять потрібна полеглим, увага потрібна живим!

Ветерани й сьогодні подають приклад витримки, мудрості та терпіння.

Щиро вітаємо всіх зі святом 9 травня - Днем Перемоги

memory